Chinese kool

wanneer chinese kool in seizoen eten?

Voordelen Rijk aan calcium en vitamines A en C

Hoe kiezen Gesloten krop met stevige bladeren en frisgroene kleur

Hoe bewaren In open zak in de groentenlade van koelkast

Chinese kool ziet er eerder uit als een kleine krop sla, maar is wel degelijk kool. Het behoort dus tot de kruisbloemenfamilie.

De kool is effectief afkomstig uit China en heeft zijn naam dus niet gestolen. Hij heeft geen uitgesproken koolsmaak, maar smaakt eerder iets zoeter. Niet te verwarren met paksoi!

Wat is het juiste seizoen in België?

Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
  • Oorspronkelijk seizoen
  • Verlengd seizoenMore info
  • Buiten seizoen

In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.

Voedingswaarde Per 100 g
Energie 17 kcal
71 kJ
Vetten
  • Verzadigde vetten
  • Enkelv onv vetzuren
  • Meerv onv vetzuren
0 g
0 g
0 g
0 g
Koolhydraten
  • Waarvan suikers
2 g
0 g
Eiwitten 1 g
Vezels 2,5 g
Zetmeel 2 g
Zout 0,03 g
Water 95 g
Vitamines en mineralen
Voedingswaarde Per 100 g
Calcium 125 mg 
Folaat 96,2 µg
Fosfor              45 mg
IJzer 1 mg
Jodium 0,3 µg
Kalium 250 mg
Koper 0 mg
Magnesium
11 mg
Natrium 10 mg
Selenium 0,29 µg
Vitamine A 60 µg
Vitamine B1 0,03 mg
Vitamine B2 0,04 mg
Vitamine B6 0,05 mg
Vitamine B12 µg
Vitamine C 23 mg
Vitamine D µg
Vitamine E 0,1 mg
Vitamine K µg
Zink 0,2 mg

Wat zijn de voordelen van Chinese kool?

Chinese kool is een goede bron van calcium en de vitamines A en C

Hoe Chinese kool kiezen?

Kies een kool met een gesloten krop en frisgroene kleur.

Hoe Chinese kool bewaren?

Chinese kool blijft langer houdbaar in de groentenlade van de koelkast, maar kan ook daarbuiten worden bewaard. Je merkt dat Chinese kool slecht is als hij verkleurt, beschimmelt of slecht gaat ruiken.

Hoe Chinese kool klaarmaken?

Je kunt Chinese kool rauw, gekookt, gewokt of gestoofd eten. Zoals gezegd heeft hij geen uitgesproken koolsmaak, Chinese kool is een beetje zoeter

Hoe dichter bij het midden van de kool, hoe malser de bladeren. 

Wat is het beste dieet?

Vergelijk ze allemaal en ontdek onze aanbevelingen